Borkai Zsolt: `a győztesnek sohasem kell magyarázkodnia´

A második helyen Szabó Sándorné (MSZP-Együtt) végzett (13,59 százalék,) míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Takács Krisztián lett (10,8 százalék).

Ahogyan az elmúlt nyolc évben, a következő öt esztendőben is együtt szeretnénk tenni a városért – mondta újságíróknak Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) vasárnap este a győri városháza előtt, amikor közel 50 százalékos feldolgozottság mellett a voksok több mint 60 százalékával vezetett a polgármesteri posztért folyó versenyben.

Hozzátette: aktuális állás szerint a 16-ból egy “billegő” egyéni körzet van, a többiben a Fidesz-KDNP jelöltjei állnak nyerésre. “A győzteseknek sosem kell magyarázkodnia” – mondta a négy évvel ezelőttinél alacsonyabb részvétellel kapcsolatos kérdésre válaszolva Borkai Zsolt, hozzátéve, szerinte sok választó lefutottnak tekintette a Fidesz-KDNP győzelmét, hiszen az elmúlt két ciklus eredményei, fejlődése alapján “szinte teljes mértékben biztosak voltak abban, hogy ez a munka folytatódni fog”.

A most induló ciklus feladatairól szólva kiemelte: számos feladat vár a városra és vezetésére a 2017-ben itt rendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kapcsán, de a meglévőn túl is fel kívánnak tárni ipartelepítési lehetőségeket, valamint – további infrastrukturális fejlesztések mellett – szeretnék a mostaninál is élhetőbbé tenni a kisalföldi megyeszékhelyet.

Ahogy várható volt: majdnem az összes győri körzetben nyertek a Fidesz-KDNP jelöltjei, míg a kompenzációs listás helyekért óriási csata alakult ki.. A 4. számú győri egyéni választókerületben Bárány István függetlenként egyetlen (!) szavazattal győzte le a Fidesz-KDNP jelöltjét Morvay Lászlót, a végeredmény kettejük között: 1196-1195.

1. választókerület: Szeles Szabolcs (Fidesz-KDNP)
2. választókerület: Fekete Dávid (Fidesz-KDNP)
3. választókerület: Somogyi Tivadar (Fidesz-KDNP)
4. választókerület: Bárány István (független)
5. választókerület: Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP)
6. választókerület: Kalmár Ákos (Fidesz-KDNP)
7. választókerület: Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP)
8. választókerület: Gancz Tamás (Fidesz-KDNP)
9. választókerület: Kovács Tamás (Fidesz-KDNP)
10. választókerület: Borsi Róbert (Fidesz-KDNP)
11. választókerület: Rózsavölgyi László (Fidesz-KDNP)
12. választókerület: Hajszán Gyula (Fidesz-KDNP)
13. választókerület: Diligens Tibor (Fidesz-KDNP)
14. választókerület: Dr. Sik Sándor (Fidesz-KDNP)
15. választókerület: Takács Tímea (Fidesz-KDNP)
16. választókerület: Szabó JEnő (Fidesz-KDNP)

Kompenzációs listás helyek: Juhász István (MSZP-Együtt), Pollreisz Balázs (MSZP-Együtt), Varga Márk (MSZP-Együtt), Fodor Roland (Jobbik), Takács Krisztián (Jobbik), Neupor Zsolt (DK), Glázer Tímea (DK).

Kisalföld