Győrkőcolimpia

Kilencedik alkalommal válik Győr egy egész hétvégére a gyermekek városává, és a Győrkőcfesztivál keretein belül már nyolcadik alkalommal rendeztük meg a Győrkőcolimpiát.

A Magyarországról érkezett csapatokon kívül testvérvárosaink, Ingolstadt, Nyizsnyij Novgorodot és Poznan jelenlétükkel évről évre megtisztelik városunkat és rendezvényünket. Kívánom mindenkinek, hogy ne csak egy sportverseny legyen a Győrkőcolimpia és az itt töltött napok, hanem egy életre szóló emlék is, melyet aztán hazatérve mindenki örömmel mesélhet barátoknak, családtagoknak.
gyorkocolimpia

Ha sport, és fiatalok, akkor meg kell említeni egy nagyon fontos eseményt. Az a megtiszteltetés érte Győr városát, hogy elnyerte a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál rendezési jogát. Ez a harmadik legnagyobb olimpiai esemény. Nagy öröm lesz számunkra, amikor 2017-ben az egész Olimpiai Családot Győr városában üdvözölhetjük, és megmutathatjuk nekik Magyarország és Győr értékeit. Remélem, hogy az itt megjelentek közül is sokakkal lesz alkalom találkozni ezen a jeles eseményen is.